75 ANYS FENT HOQUEI

1940’s

Comença el joc

Reno neix a la ciutat de Barcelona, tot i que posteriorment trasllada la seva activitat a Cerdanyola del Vallès, ciutat amb una gran tradició d’hoquei que aculll al Cerdanyola Club d’Hoquei –un autèntic veterà d’aquest esport en el nostre país i organitzador de les mítiques “24 Hores d’Hoquei”–. En els seus primers temps fabrica raquetes, esquís i pals de golf de fusta, passant molt aviat a la producció de sticks d’hoquei.

‎‎‎‎‎‎‎‎Equip ‎‎‎‎‎‎del Cerdanyola. 1944
24 Hores de hoquei a Cerdanyola
Equip del FC Barcelona. 1948

1950’s

La marca dels sticks

Reno es converteix molt aviat en la marca de referència de l’hoquei patins –“La marca dels sticks”– i signa un acord de col·laboració amb el FC Barcelona esdevenint el seu principal proveïdor.

Durant tots aquests anys, el FC Barcelona ha utilitzat l’equipació de Reno y ha guanyat tots els títols imaginables, fent entrar al Club en els llibres de la història de l’hoquei.

Josep Vigueras fent de porter
Partit entre el Reus Deportiu i el RCD Espanyol. 1950

1970’s

Si hi ha hoquei, hi ha Reno

Reno expandeix la seva influència col·laborant de forma estreta amb equips extraordinaris, com el H.C. Cerdanyola, C.E. Noia Freixenet, el C.P. Vic, el H.C. Palau de Plegamans, l’Igualada H.C., el F.C. Porto, el R.C.D. Espanyol, l’U.D. Oliveirense i la Selección Española –entre d’altres–.

Final de la Copa d’Europa del 1972 entre el Reus Deportiu i el Novara

La marca també destaca per coorganitzar els partits nadalencs de la selecció catalana al Palau Blaugrana i de l’All Star de l’OK Lliga. És precisament aquesta voluntat d’estar sempre al costat de clubs i jugadors d’arreu el que permet a Reno millorar constantment els nostres productes.

ㅤㅤㅤFinal de la Copa d’Europa del 1973 entre el FC Barcelona i el Benfica

1990’s

Impulsant Reno

Josep Vigueras, apassionat jugador i emprenedor, assumeix la direcció de Reno i impulsa la marca més que mai, fent més viva i compromesa la seva relació amb clubs i jugadors, fabricant nous productes relacionats amb l’hoquei patins i obrint-se camí cap al mercat internacional.

Com a jugador, Vigueras debutà a la màxima categoria amb el Club Esportiu Laietà i després jugà gairebé sempre a la divisió d’honor amb clubs com l’Igualada Hoquei Club, el Club Tenis Barcino, el Reial Club Deportiu Espanyol, el Club Hoquei Caldes –al qual també entrenà i amb el que es proclamà campió de primera divisió–, l’Sferic de Terrassa, el Cerdanyola Club d’Hoquei i el Club Hoquei Santa Perpètua. Vigueras també presidí el comitè d’hoquei de la Federació Espanyola de Patinatge al començament dels anys vuitanta i a mitjan anys noranta.

Hoquei sobre patins als Jocs Olímpics d’estiu de 1992


2000’s

A l’avantguarda de l’hoquei

Gràcies al suport i a la confiança de jugadors i clubs d’hoquei, Reno manté el seu esperit inquiet i creix incorporant a la seva oferta de productes proteccions per jugadors i porters, botes i altres textils, i obrint un nou centre productiu a Fiães (Portugal) que suma forçes amb el de Cerdanyola del Vallés.

Sempre lluitadors, inconformistes i apassionats.

Copa Amèrica del 2010 entre les seleccions de Catalunya i Argentina